lepakkomies.fi

Musiikkia eri muodoissa

Suositut muusikot Suomessa

Suomessa on valtava määrä eri musiikkialan taiteilijoita, kuten solisteja, sanoittajia, sovittajia, kitaristeja, rumpaleita, basisteja, pianisteja ja niin edelleen. Lista voisi jatkua hieman pidempään, mutta nyt keskitytään Suomen suosituimpiin muusikoihin.

Ehdottomasti on mainittava seuraavat suursuosikit Apocalyptica, Nightwish ja HIM, jotka omalla tavallaan edustavat tietynlaista melankolista synkkää ja kapinallista suomalaista musiikkia.
Suursuosikin Nighwishin Tuomas Holopainen on bändin kosketinsoittaja, säveltäjä ja sanoittaja. Tuomas Holopainen on myös yhtyeen johtohahmo, ja hän toimii myös musiikkituottajana.

Apocalyptica tuli aikoinaan tunnetuksi soittamalla Metallican kappaleita selloilla. Bändin omien sanojen mukaan he soittavat sello–rockia, joka on sinfonista metallimusiikkia. Apocalyptica on saanut musiikkivieraikseen levyilleen ja esityksiinsä useita musiikkimaailman tähtiä. Bändin kolme jäsentä soittavat selloa ja neljäs rumpuja.

HIM on eräs tunnetuimpia suomalaisia bändejä, ja heidän erilainen musiikkinsa kiinnostaa ja innostaa ihmisiä kaikkialla maailmassa. He itse sanovat soittavansa love–metalli –musiikkia. HIMin kauniista kappaleista, tulee mieleen melankolia ja tietynlainen epätoivo ja synkkyys. Mainittakoon, että HIM on ensimmäinen suomalainen bändi, joka on Yhdysvalloissa saavuttanut kultalevyn.

posted by rnn.yqe. in Blogi and have Comments Off on Suositut muusikot Suomessa