lepakkomies.fi

Musiikkia eri muodoissa

Hurriganes

Tienraivaajana suomalaisen rockin ulkomaille viemisessä on vaikuttanut Remu Aaltosen luotsaama Hurriganes, joka tunnetaan vielä tänäkin päivänä suurimmista hiteistään ja energisestä lava-esiintymisestään. Yhtyeen hajoamisen 1998 jälkeen Aaltonen on jäänyt Suomen musiikkikartalle pysyvästi, joten Hurriganesin muisto tuskin hänen elinaikanaan ainakaan kokonaan katoaa.70-luvun alussa, Helsinkiläisessä autotallissa alkunsa saaneen yhtyeen ensimmäiseen kokoonpanoon kuului Remu Aaltosen lisäksi Cisse Häkkinen ja Ile Kallio. Kallion ura yhtyeessä katkesi jo perustamista seuraavana vuonna ja kitaristin saappaat täytti Albert Järvinen. Rock And Roll All Night albumi julkaistiin Järvisen yhtyeen saapumista seuraavana vuonna. Albumi nauhoitettiin vain osin studiossa, sillä osa nauhoituksista toteutettiin konsertissa.

Menestyksen alku

Roadrunner levy, joka julkaistiin 1974, oli yksi Hurriganesin uran ehdottomia huippuhetkiä. Levyltä löytyy muun muassa kappaleet Get On ja I Will Stay, joka ovat yhtyeen tunnetuimpia kappaleita vielä tänäkin päivänä. Levy oli vuoteen 1985 asti Suomen myydyin albumi, joten voidaan perustellusti sanoa tämän olleen myös Hurriganesin merkittävin levy. Levy oli toki merkittävä koko suomalaiselle rockille.

Vaihtuvat kitaristit ja hajoaminen

Albert Järvinen ja Ile Kallio vaihtoivat vuoroa yhtyeen kitaristina taas kerran Roadrunner levyn jälkeen vuonna 1975. Crazy Days albumi julkaistiin samana vuonna kun Kallio palasi Hurriganesin riveihin. Se ja seuraavan vuonna julkaistu Hot Wheels albumi olivat erityisesti Ruotsissa erittäin suosittuja. Levyjen Tsugu Way ja Hanger jälkeen Kallio päätti lähteä yhtyeestä toistamiseen ja riveihin hyppäsi kukas muukaan kuin Albert Järvinen. Järvisen viimeiseksi levyksi Hurriganesin riveissä jäi hyvin menestynyt 10/80, jota ennen hän oli mukana myös Jailbird levyllä. Järvisen alkoholiongelma päätti kuitenkin hänen uransa yhtyeessä.Hurriganes hajosi 1988. Hajoamista edelsi vielä kaksi kitaristivaihdosta, kun alkoholiongelmista kärsivän Järvisen tilalle tuli kahden albumin ajaksi Janne Louhivuori ja yhtyeen loppu-uran ajaksi alkuperäiskokoonpanosta tuttu Ile Kallio.

posted by Mrs. Kasandra Kerluke II in Blogi and have Comments Off on Hurriganes