lepakkomies.fi

Musiikkia eri muodoissa

Haloo Helsinki!

Nuoresta iästään huolimatta osalla Haloo Helsinki! -yhtyeen jäsenistä on takanaan vuosikausien ystävyys. Yhtyeessä kitaroita soittavat Jere Marttila ja Leo Hakanen ovatkin bändin alullepanijat. He ovat tutustuneet toisiinsa jo alle kouluikäisinä, koska kasvoivat samalla asuinalueella Helsingissä. Kun yhtyeen perustaminen alkoi toden teolla, rekrytoivat ystävykset koulunsa parhaan rumpalin, Jukka Soldanin.

Alku

Vuonna 2006 Marttilan ja Hakasen yhtyeeseen tarvittiin uusi laulaja. Laulajan etsinnässä päätettiin luottaa managerin apuun ja lopulta yhtyeelle löytyikin sen nykyinen laulaja, Elli Haloo. Elli soittaa laulamisen lisäksi yhtyeessä myös bassoa ja on mukana kappaleiden tekemisessä. Muutaman vuoden kuluttua Ellin rekrytoinnista julkaisi yhtye ensimmäisen levynsä Haloo Helsinki! Se raivasi tiensä Suomen albumilistan kymmenen kärkeen. Samantyyppistä menestystä nautti myös yhtyeen toinen levy Enemmän kuin elää.

Läpimurto

Yhtyeen varsinainen läpimurtolevy oli sen kolmas albumi, 2011 julkaistu III. Albumi sisälsi muun muassa hitin Maailman toisella puolen, joka singahti radioiden soittolistojen sekä latauslistojen kärkeen. Neljänteen albumiin mennessä muuttuikin yhtyeen taustalla paljon, sillä manageriyhteistyö Ellin yhtyeeseen löytäneen Peter Kokljuschkin kanssa päättyi ja yhtyeen jäsenet tekivät ensimmäisen kerran kaikki levyn kappaleet itse. Neljäs albumi, Maailma on tehty meitä varten, julkaistiin 2013 ja se on myynyt näihin päiviin mennessä jo tuplaplatinaa.Haloo Helsingin viimeisin albumi on viime vuonna julkaistu Kiitos ei ole kirosana. Tämäkin albumi on edeltäjänsä tavoin myynyt platinaa. Se on saavuttanut menestystä myös musiikin suoratoistopalvelu Spotifyn maailmanlistalla, jossa se on saavuttanut suomalaisittain historiallisen 62. sijan.

posted by Mrs. Kasandra Kerluke II in Blogi and have Comments Off on Haloo Helsinki!