lepakkomies.fi

Musiikkia eri muodoissa

Turku Jazz

Turku on kesäisin varsinainen festivaalikaupunki, kuuluuhan sen kulttuuritarjontaan niin legendaarinen Ruisrock kuin Down By The Laiturikin. Näiden rock ja pop -painotteisten festivaalien lisäksi Turussa järjestetään musiikkitapahtumia myös muiden musiikkityylien kuuntelijoille. Yksi näistä tapahtumista on Turku Jazz, joka kokoaa elokuun puolenvälin tietämillä kaupunkiin jazzin ystäviä.

Vahvat perinteet

Turku Jazzia järjestää Turku Jazz ry, joka on perustettu samoihin aikoihin kun tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran, jo vuonna 1969. Turku Jazz sai alkunsa siis vain muutaman vuoden Suomen vanhimman jazz festivaalin, Pori Jazzin, jälkeen. Tapahtuma onkin käynyt läpi monenlaisia vaiheita ja pyrkinyt aina vastaamaan yleisön kysyntään.

Hinnat

Viikonlopun kestävässä Turku Jazzissa voi kuunnella musiikkiesityksiä torstaista sunnuntaihin. Tapahtumat alkavat iltapäivän puolella ja juhlintaa voi jatkaa aina pikkutunneille asti. Torstai-illan Taiteiden Yö -tapahtuman yhteydessä järjestettävä tapahtuman avaus on maksuton, mutta muille päiville lippu tulee ostaa. Lippujen hinnat ovat kuitenkin parinkymmenen euron luokkaa päivältä, joten kohtuullisella hinnalla pääsee esiintyjiä kuuntelemaan.

Miljöö ja artistit

Tapahtuma järjestetään Panimoravintola Koulun piha-alueella, jota onkin kehuttu tapahtumapaikkana. Ulkona, elokuun pimenevissä illoissa järjestetty tapahtuma huokuukin omanlaistaan tunnelmaa, jota musiikki osaltaan vielä vahvistaa. Tämän vuoden esiintyjiä ovat muun muassa Jukka Syrenius Band ja Fifth Avenue. Hiukan erityyppisestä musiikista vastaa Bogolo, jonka esiintyminen ajoittuu avauspäivän maailmanmusiikin iltaan.

posted by Mrs. Kasandra Kerluke II in Blogi and have Comments Off on Turku Jazz