lepakkomies.fi

Musiikkia eri muodoissa

Motörhead

Motörhead on kiistatta yksi raskaan rock-musiikin suurimmista nimistä. Bändi sai alkuna jo vuonna 1975, kun yhtyeen etumies Lemmy Kilmister sai kenkää Hawkwind-yhtyeestä. Syyn on kerrottu olleen päihdeongelmat, mikä laulajan myöhemmän elämän tuntien voi hyvinkin pitää paikkansa. Lemmy värväsi alkuperäiseen kokoonpanoon mukaan kitaristi Larry Wallisin ja rumpali Lucas Foxin. Fox kuitenkin korvattiin jo pian Phil Taylorilla. Bändin ensimmäisellä levyllä, On Demandilla, kuullaan kaikkien heidän jälkeään. Ensimmäisen levyn jälkeen ryhmään haluttiin mukaan toinen kitaristi, ja näin astui kuvioihin Eddie ”Fast” Clarke, josta sittemmin tulikin bändin ainoa kitaristi. Kilmister, Clarke ja Taylor muodostivat sen klassisen kokoonpanon, josta Motörhead muistetaan myös tänä päivänä.

Bändin suosion vuodet ja suurimmat hitit

Motörhead näki tulevina vuosina vielä lukuisia muutoksia kokoonpanossaan, mutta sen sieluna ja palavana liekkinä voidaan pitää Lemmy Kilmisteriä, joka seisoi tukevassa, räyhäkkäässä haara-asennossa bändin eturivissä aina sen alusta saakka. Mies tunnettiin rankkana juhlijana, joka ei juuri välittänyt suuren yleisön mielipiteistä. Näyttävä elämäntyyli ja luksus eivät kuuluneet Lemmyn mieltymyksiin, ja häntä pidetäänkin todellisena rockin tervaskantona. Tämän legendaarisen laulajan johdolla bändi nousi maailmanmaineeseen, ja sen tunnetuimmat biisit soivat ympäri maailmaa. Jopa kevyemmän musiikin kuuntelijat tunnistavat varmasti biisit, kuten Ace of Spades, Iron Fist ja Killed by Death. Näitä päästään kuulemaan myös bändille omistetussa slotissa. Jos haluat pyöritellä keloja niiden tahtiin, katso tätä.

Yli 40 vuotta rockia

Motörhead jatkoi musiikin tekoa aktiivisesti läpi 70-, 80- ja 90-lukujen. Näihin vuosiin mahtui tuhansia villejä tarinoita, stadionit täyttäviä keikkoja, miljoonia faneja ja paljon juhlia sekä alkoholia. Bändin suosio tuntui hieman hiipuvan 90-luvun grunge-aallon myötä, mutta uudelle vuosituhannelle käännyttäessä se osoitti olevansa edelleen rockin kovinta kiveä. Se julkaisi 2000-luvulla vielä seitsemän albumia, joista erityisesti vuonna 2004 julkaistua Infernoa pidetään bändin alkuaikojen veroisena klassikkona. Motörheadin huikea matka päättyi lopullisesti vuonna 2015. Helsingissä bändi nähtiin vielä 6. joulukuuta. Berliinissä Saksassa 11. joulukuuta pidetty konsertti jäi bändin viimeiseksi esiintymiseksi, sillä Lemmy Kilmister kuoli aggressiivisen ja nopeasti edenneen syövän väsyttämänä 28.12.2015. Lemmystä on sittemmin kirjoitettu myös kirja, jossa hänen elämäänsä päästään kurkkaamaan tarkemmin.

posted by Mrs. Kasandra Kerluke II in Blogi and have Comments Off on Motörhead