lepakkomies.fi

Musiikkia eri muodoissa

Block Fest

Tampereella vuodesta 2008 järjestetty Blockfest keskittyy hiphop musiikkiin. Se on nuoresta isästään huolimatta lunastanut paikkansa yhtenä Suomen suosituimmista hiphop-festivaaleista ja esiintyjäkaartikin on vuosi toisensa jälkeen täynnä genren suosituimpia artisteja niin Suomesta kuin ulkomailtakin.Kuluvan vuoden Blockfesteillä esiintyjinä nähdään muun muassa Wiz Khalifa, Mob Deep, Cheek ja Tippa T. Cheek esiintyi myös viime vuoden festivaaleilla, jossa ehkäpä suurimpana ulkomaalaisena vetonaulana nähtiin Snoop Dogg. Viime vuonna festivaalia juhlittiin elokuun alussa, kun se aiemmin järjestettiin elokuun puolen välin jälkeen. Tänä vuonna festivaali palaakin tuttuun ajankohtaansa, kun hiphop-rytmeistä päästään nauttimaan 21.–22.8.

Alue ja liput

Festivaalin tapahtumat sijoittuvat Tampereen keskustaan, Ratinan stadion ympäristöön, itse stadionille että Ratinanniemelle. Artisteja pääsee kuuntelemaan pitkin päivää eri lavoilla. Tapahtumaan on ollut myynnissä myös exclusive-lippuja, joiden hintaan kuuluu muun muassa Hans Välimäen suunnittelema ruokatarjoilua, mahdollisuus päästä jonon ohi festivaalien jatkobileisiin sekä tietysti itse festivaalialueelle. VIP-lipullakin tapahtumaan sekä jatkobileisiin pääsee jonottamatta. Myös tavallisia yhden ja kahden päivänä lippuja on ollut myynnissä. Melkein kaikki liput tapahtumaan on kuitenkin yleensä myyty loppuun jo hyvissä ajoin ennen festivaaliviikonloppua.

Erityistä vuonna 2015

Vuoden 2015 Blockfesteillä nähdään jopa kaksi paluukeikkaa, kun sekä Cheek että Pyhimys palaavat keikkalavoille. Pyhimys on viettänyt hiljaiseloa soolouransa osalta jo useamman vuoden ja julkaisee juuri festivaalien alla uuden albumin, jonka tiimoilta hän järjestääkin levynjulkistustilaisuuden juuri Blockfesteillä. Cheekin tauko ei yllä ihan vuosiin, mutta hänkin juhlii keikkatauolta palaamista uuden musiikin julkaisulla. Sä huudat -singlejulkaisu näkee päivänvalon juuri ennen Blockfestiä.

posted by Mrs. Kasandra Kerluke II in Blogi and have Comments Off on Block Fest