lepakkomies.fi

Musiikkia eri muodoissa

Sunrise Avenue

Alkutahdit Sunrise Avenuen perustamiselle soitettiin akustisesti Samu Haberin ja Janne Kärkkäisen muodostaman Sunrise duon muodossa. Vuonna 2002 akustisen duon pohjalta perustettiin Sunrise Avenue, jonka riveihin Haberin ja Kärkkäisen lisäksi otettiin mukaan rumpali Sami Osala ja basisti Raul Ruutu. Yhtyeen alkutaival oli hankala, sillä levy-yhtiöt käännyttivät sen ovelta kerta toisensa jälkeen. Yhtyeen olisi pitänyt muuttaa tyyliään, mutta siihen nelikko ei suostunut. Ja nyt voidaankin sanoa, että hyvä niin, sillä vuonna 2005 Sunrise Avenue sai EMI levy-yhtiöltä maailmanlaajuisen levytyssopimuksen, joka johdatteli yhtyeen tietä tämän päivän menestykseen.

Matkan alku

On The Way To Wonderland esikoisalbumi julkaistiin 2006. Ensimmäinen single All Because Of You saavutti maltillista menestystä seuraajansa, kakkossingle Romeon, tapaan. Kumpikaan julkaisuista ei päätynyt aivan suomen listojen terävimpään kärkeen, mutta vihdoin kolmannella singlellä, Fairytale Gone Bad, avautuivat Sunrise Avenuen ovet suursuosioon.

Suosiota Saksassa

Sunrise Avenue alkoi jo ensimmäisellä levyllään niittää suosiota erityisesti Saksassa, jonka Big Brother tv-ohjelman tunnusmusiikiksi valikoitui On The Way To Wonderland levyltä kappale Choose To Be Me. Myös saksalainen tv-kanava ZDF soitti Sunrise Avenuen musiikkia Ranskan ympäriajon tunnusmusiikkina. Ja onpa yhtye ollut esillä Saksan televisiossa viimevuosinakin, kun laulaja Samu Haber oli Voice Of Germany-laulukilpailun tuomaristossa viime vuonna.

Viimeisimmät siirrot

Viimeisin Sunrise Avenuen julkaisu on kokoelmalevy, joka julkaistiin vuonna 2014. Sille on koottu parhaita kappaleita niin ensimmäiseltä On The Way To Wonderland-levyltä kuin sitä seuranneilta Popgasm, Out Of Style ja Unholy Ground levyiltäkin. Yhtye on vakiinnuttanut suosiotaan Keski-Euroopassa. Viimeisimmän Euroopan kiertueensa Sunrise Avenue pääsi aloittamaan Helsingin Jäähallista. Se onkin yhtyeen kotiareena, vaikkei yhtyettä Suomessa kovin usein esiintymässä nähdäkään.

posted by Mrs. Kasandra Kerluke II in Blogi and have Comments Off on Sunrise Avenue