lepakkomies.fi

Musiikkia eri muodoissa

The Rasmus

shutterstock_1061151Kun puhutaan kansainvälistä menestystä niittäneistä suomalaisyhtyeistä, nousee The Rasmuksen nimi esille melkein aina. Kansainväliseen menestykseen yhtye nousi 2000-luvun puolella, mutta se on aloittanut toimintansa jo vuonna 1994 Lauri Ylösen ja Eero Heinosen aloitteesta. Ylönen ja Heinonen vaikuttavat yhtyeessä edelleenkin, ensiksi mainittu laulajana ja viimeksi mainittu basistina.The Rasmuksen musiikillinen tuotanto oli alkuaikoina energistä, funkista ja hiphopista vaikutteita ammentavaa kevyttä rockmusiikkia. Vuosien saatossa, ja yhtyeen alkutaipaleella vasta yläasteikäisten jäsenten aikuistuessa, musiikki muuttui tummanpuhuvammaksi ja uskollisemmaksi perinteiselle rockmusiikille. Viimeisimmässä tuotannossaan The Rasmus on lähtenyt kokeilemaan elektronisempaa soundia, joka on tuttua myös Lauri Ylösen sooloprojektista.

Suosion alku

Vuonna 1996 The Rasmus, tosin silloin vielä pelkkää Rasmus nimeä käyttänyt yhtye, julkaisi ensimmäisen albuminsa nimeltä Peep. Seuraavat levyt näkivät päivänvalon 1997 ja 1998. Pienen tauon jälkeen vuonna 2001 ilmesty Into albumi, joka johdatteli yhtyeen suurempaan suosioon. Varsinainen maailmanlaajuinen läpimurto tapahtui kuitenkin Into-levyn jälkeen julkaistulla Dead Letters albumilla 2003. Albumin ensimmäinen single In The Shadows myi yli miljoona kappaletta ympäri maailmaa ja levy sekä yhtye saavuttivat useita musiikkialan palkintoja niin Suomessa kuin maailmallakin.

Dead Lettersin jälkeen

Dead Letter albumin suosion myötä The Rasmus lähti kattavalle maailmankiertueelle, jonka jälkeen se onkin toistuvasti täyttänyt keikkapaikkoja Suomen lisäksi muuallakin maailmassa. Dead Letter albumin jälkeen yhtye julkaisi levyt HIde From The Sun (2005) ja Black Roses (2007), joiden jälkeen ilmesty kokoelma-albumi Best of 2001–2009. Tämän jälkeen Lauri Ylönen on julkaissut musiikkia oman sooloprojektinsa tiimoilta, mutta bändiä ei hiljaiselosta huolimatta ole kuopattu, vaan se muun muassa kiertää Venäjällä syksyllä 2015.

posted by Mrs. Kasandra Kerluke II in Blogi and have Comments Off on The Rasmus