lepakkomies.fi

Musiikkia eri muodoissa

Suositut suomalaiset rokkarit

Suomalainen rock –musiikki elää ja voi hyvin. Jotkut menestyvät ja toiset jäävät unholaan, mutta joskus tulee eteen yhtye tai artisti, joka jättää lähtemättömän vaikutuksen ihmisten mieliin. Yleensä menestys lasketaan bändin keulahahmon karisman varaan. Joka tapauksessa tällaisia vaikuttavia ja mukaansa tempaavia rokkari -hahmoja meillä löytyy Suomesta muutamia.

Suomessa on ollut rokkareita jo ennen 2000–lukua, vaikkei moni nuori sitä uskokaan. Rokkarit ovat lähtöisin 70–luvun syövereistä ja ilman heidän musiikillista panostustaan ei olisi nykypäivän vahvoja ja karismaattisia rokkareita. Siksi on aihetta muistaa Hurriganesin, ja Remu Aaltosen, Cisse Häkkisen ja Ile Kallion perintö suomen rock –musiikille, sekä rokkari –käsitteelle. Älkäämme myöskään unohtako Ilkka Alankoa (Neljä Ruusua, Eppu Normaalia, Hanoi Rocksia ja eritoten Michael Monroeta, Pelle Miljoonaa, Hassisen Konetta, sekä monta, monta muuta, jotka olivat ja ovat edelleen todellisia rokkareita päästä varpaisiin.

Maailma muuttuu ja niin on muuttunut myös suomalainen rokki. Suomi voi olla ylpeä uuden sukupolven rokkareistaan, sillä mitä olisi nykymusiikki ilman Nightwishiä ja Tuomas Holopaista, tai Children of Bodomia ja Alexi Laihoa, tai HIMiä ja Ville Valoa? Entä ilman suurta erikoisuuttamme Apocalypticaa. Saamme olla ylpeitä rokkareistamme, jotka ovat ensisijaisesti lahjakkaita muusikkoja, sekä karismaattisia persoonallisuuksia. Ilman tiettyä vetovoimaa ei tulla suosituksi rokkariksi, joiden perään fanit kiljuvat ja vanhemmat kiroavat.

posted by admin in Blogi and have Comments Off on Suositut suomalaiset rokkarit