Eri musiikkigenrejen ja -esittäjien kappaleita käytetään tiuhaan sekä elokuvissa, mainoksissa, tv-sarjoissa että peleissä. Liikkuvaan kuvaan lisätty taustamusiikki luo kuvaan tietyn tunnelman, jota juuri musiikin avulla voidaan säätää ja säädellä tilanteen mukaan. Romanttinen elokuvakohtaus ilman romanttista musiikkia tuskin välittäisi elokuvan katsojalle yhtä romanttista tunnelmaa kuin minkä romanttinen musiikkikappale kohtaukseen luo. Erityylisiä musiikkeja käytetäänkin paljon juuri tunnelmanluomistarkoituksessa.
Televisiossa
Kappaleen intensiivisyydestä riippuen saadaan kohtaukseen luotua voimakkaampi tai kevyempi tunnelma. Musiikki myös painottaa ja viestii elokuvissa ja tv-sarjoissa eri tavoin kuin miten pelkät näyttelijöiden vuorosanat yksin tekisivät. Musiikkia voidaan käyttää myös pelkästään taustamusiikkina. Elokuvan tai tv-sarjan musiikit onkin valittu erityisen hyvin silloin, kun katsoja ei aina edes tajua kuulevansa musiikkia. Niinpä jos tv:stä ja elokuvista poistettaisiin kaikki musiikki, olisivat katsojakokemukset hyvin erilaisia kuin mitä ne musiikin kanssa ovat.
Peleissä
Myös videopeleissä ja nettipeleissä käytetään lähes poikkeuksetta musiikkia. Musiikki soi usein taustalla ja rytmittää itse peliä ja pelaamiskokemusta. Pelien musiikki saattaa olla joko varta vasten peliin sävellettyä musiikkia, tai vaihtoehtoisesti kuuluisan esittäjän pelille vuokraamaa musiikkia. EA Gamesin The Sims on pelaajien keskuudessa kuuluisa omalaatuisesta, varta vasten pelille sävelletystä musiikista, josta löytyy eri genrejä. Musiikki soi taustalla aina pelin ollessa tauko-, muokkaus- tai rakennustilassa, minkä lisäksi musiikki on hyvin tarttuvaa ja helposti tunnistettavaa.Jopa netin kolikkopeleihin saa luotua merkittävän fiiliseron lisäämällä taustalle oikeanlaista musiikkia. Pop- tai rock-musiikki tuo pelaamiseen omanlaisensa tunnelman: esimerkiksi Kiss-kolikkopelin taustalla soivat samannimisen klassikkoyhtyeen tunnistettavat kappaleet. Kiss-fanien oman kolikkopelin tarkoituksena on natsata joko pysty- tai vaakariveille viiden Kiss-ikonin kuva nostalgisten kappaleiden pyöriessä taustalla.
Mainoksissa
Mainosmusiikki taas on aivan oma taiteenlajinsa. Vastoin kuin tv- ja elokuvamusiikissa, mainosmusiikin maailmassa on erityisen tärkeää, että kappale nimenomaan jää mainosta katsovan henkilön mieleen. Myös mainoksissa musiikilla on tunnelmaa luova rooli. Dramaattinen ja voimakas musiikki saa katsojassa aikaan suuremman reaktion ja tekee pysyvämmän vaikutuksen, kuin kevyt, monimutkainen ja helposti unohdettava musiikkikappale.